Hulpkaart

Logo van de Hulpkaart

De Hulpkaart is er voor iedereen! De Hulpkaart is er voor mensen die in een kwetsbare situatie kunnen komen waarin ze even de regie kwijt zijn of geen woorden kunnen geven aan wat zij op dat moment nodig hebben. Dat kan dus iedere inwoner betreffen.  Zowel mensen met een lichamelijke of psychische beperking, maar evengoed degene die het huisdier niet alleen durft te laten of kinderen op school heeft. Vrij invulbaar, wat jij nodig vindt. De Hulpkaart is er voor jou om je een veilig gevoel te geven.

Wat is de Hulpkaart?

De Hulpkaart is een persoonlijke, opvouwbaar kaartje, zo groot als een bankpas. Het kaartje geeft de wensen aan wanneer je in een situatie komt waarin je de regie kwijt bent of zelf geen woorden aan je behoeften kunt geven.  Wat moeten omstanders en hulpverleners doen of laten? Wie kunnen ze bellen? Zo biedt de Hulpkaart de kaarthouder de mogelijkheid regie te houden in situaties waarin hij/zij zelf even geen woorden heeft. En geeft de Hulpkaart houvast aan mensen die een ander wel willen helpen, maar niet altijd weten hoe.

Hoe kom ik aan een Hulpkaart?

Bent u of kent u iemand die zich misschien ook zekerder voelt met een Hulpkaart op zak? De Hulpkaart is hier te downloaden. Bij de receptie van het gemeentehuis of bij het Zelfregieteam Borne kunnen de afdrukkaarten voor de Hulpkaarten worden afgehaald of via info@borne.nl of zelfregieteamborne@gmail.com kunnen deze ook naar u worden opgestuurd.

Video Hulpkaart: