‘Stop met streven naar genezing. Mensen zoals ik maak je niet beter en moet je niet willen redden’

‘Stop met streven naar genezing. Mensen zoals ik maak je niet beter en moet je niet willen redden’

Het probleem: Hulpverlenende instanties kunnen het aantal verwarde personen niet aan.

De oplossing: Investeer ook buiten de ggz in het ondersteunen van psychiatrische patiënten vóór ze echt ziek worden.

‘Ik was 18 jaar oud toen ik mijn eerste psychose kreeg. De dag dat het misging,  veroorzaakte ik overdag op straat al veel gedoe. Nadat ik een politiepaard had staan aaien en het dier vervolgens op mijn voet ging staan, was ik door de pijn heel even helder. Ik haalde het net naar huis, maar daar werd ik woedend.

‘In een soort ontlading ben ik gaan rennen. Bij een boerderij, waar ik na 15 kilometer drijfnat probeerde te schuilen, hebben ze de politie gebeld. ‘We brengen je naar de paaz’, zei een van de agenten. Dat bleek de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis te zijn. Ik heb er vier maanden doorgebracht.

Lees het hele verhaal bij de Volkskrant van 30 maart 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *